<- Risotto z warzywami 15 minLista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżROLKI Z MIĘSEM WOŁOWYM ->

PDF Drukuj

ROLKI Z MIĘSEM WIEPRZOWYM

Dodano: 2010-01-01 17:19:50
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 596 razy.



Kuchnia chińska
12 naleśników, olej do smażenia
Nadzienie:
1 średnia marchew starta w długie wiórki na tarce o dużych oczkach
1/4 małego selera startego na tarce o dużych oczkach
1 średnia cebula pokrajana w piórka
1/2 szklanki obgotowanej, cienko poszatkowanej białej kapusty
10-15 dag chudej wieprzowiny pokrajanej w cienkie paseczki
1/2 średniego pora (biała czźśę) pokrajanego w długie paski
Przyprawy:
1-2 roztarte ząbki czosnku
1 łyżeczka startego świeżego imbiru lub 1/2 łyżeczki imbiru w proszku
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1 łyżka czystej wódki
1 łyżka sosu sojowego
1/4 łyżeczki cukru
Sos przyprawowy:
1 łyżka sosu sojowego
4 łyżki wody lub rosołu
1/4 - 1/2 łyżeczki chilli
1/2 łyżeczki soli
1/2 łyżeczki mąki ziemniaczanej

Mięso wymieszać z przyprawami, odstawić na 1-2 godz. Wymieszać składniki sosu przyprawowego. 2 łyżki oleju mocno podgrzać na gorącej patelni, włożyć mięso, smażyć ciągle mieszając przez minutę, wybrać łyżką cedzakową, odstawić. Wlać łyżkę oleju na tę samą patelnię, rozgrzać, wsypać cebulę, mieszając smażyć 15 sek, dodać marchew i seler, smażyć 15 sek nie przerywając mieszania, włożyć por, smażyć 15 sek, dodać kapustę, mieszając smażyć 15 sek, włożyć mięso, smażyć 15 sek, wlać zamieszany sos przyprawowy, mocno mieszając doprowadzić do zagotowania i zgęstnienia. Przełożyć do głębokiego talerza, przestudzić. Dalej postępować jak w przepisie: Rolki z mięsem z kurczaka. Podawać na gorąco. Proporcje: dla 6-12 osób


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności