Dodano: 2000-01-01 00:00:00 Język: Polski Odwiedzono: 5080 razy.
szklanka cukru,
szklanka mąki
szklanka kaszy manny (tak, tak)
do tego łyżeczka proszku do pieczenia,
jabłka,
odrobina margaryny.
Suche składniki mieszamy i dzielimy na 3 porcje, jabłka trzemy na tarce (jak ktos ma utarte to jeszcze lepiej), dzielimy je na 2 czesci, nastepnie smarujemy tortownice margaryną i układamy na przemian suchą warstwę i jabłka. Na wierzch ostaniej warstwy (suchej) dajemy margaryne w formie bardzo cienkich plasterków (nalezy zakryc całą powierzchnię ciasta) no i wkładamy do piekarnika. Może trochę to wszystko dziwne ale mówię wam palce lizać (szczegolnie jak wyjdzie) :-)
Smacznego
From: rafix <rafix@tower.t16.ds.pwr.wroc.pl> ciasto pyszne, mozna je podawać z ubitą śmietaną, moi goście byli zachwyceni Nadesłał(a): 2006-05-20 21:05:04