<- Pierożki ze szpinakiemLista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżPieróg ruski z kapustą i grzybami w cieście drożdzowym ->

PDF Drukuj

Pierożki ze śliwkami suszonymi

Dodano: 2010-01-01 17:19:50
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1017 razy.



50 dag śliwek suszonych niedymionych
40 dag mąki
1 jajo
3/4 szklanki wody
sól
4 dag masła do polania
Do posypania:
3 dag włoskich orzechów
5 dag cukru pudru

Śliwki suszone opłukać w ciepłej wodzie, namoczyć na noc, ugotować, odcedzić, wybrać pestki. Nastawić osoloną wodę do ugotowania pierogów, Pierożki sporządzić tak jak z jagodami wkładając do każdego pierożka jedną śliwkę. Podać polane masłem. Do posypania podawać zmielone orzechy włoskie, zmieszane z cukrem lub sam cukier.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności