<- Grzanki zwyczajneLista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżGrzybek biszkoptowy ->

PDF Drukuj

Grzybek

Dodano: 2010-01-01 17:19:50
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1253 razy.



3 dag masła
3 białka (piana)
3 żółtka
sól
8-10 dag mąki
1 dag masła

Masło utrzeć, dodając po jednym żółtku, posolić, można dodać trochę siekanej szynki. Ubić pianę, wymieszać z masłem i mąką. Masło rozgrzać na patelni, wyłożyć ciasto, wyrównać, upiec w dobrze ogrzanym piekarniku. Gdy przestygnie, krajać w drobną kostkę. Podawać do zup czystych.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności