<- PASZTECIKI NALEŚNIKOWE Z OSTRYM SEREMLista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżPaszteciki w naleśnikach z kaszą gryczaną ->

PDF Drukuj

Paszteciki w naleśnikach z kapustą słodką

Dodano: 2010-01-01 17:19:50
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1038 razy.



Nadzienie:
75 dag kapusty
4 dag tłuszczu
2 dag cebuli
sól
cukier
pieprz
Ciasto:
1/2 szklanki mleka
1 jajo
sól
16 dag mąki
ok. 3/4 szklanki wody
1 dag smalcu lub margaryny
Panierowanie:
1 1/2 jaja;
4 dag bułki tartej
3 dag tłuszczu do odsmażenia

Sporządzić nadzienie: kapustę opłukać, oczyścić, ugotować, odcisnąć w czystym płótnie. Cebulę drobno pokrajać, przysmażyć z tłuszczem. Kapustę zemleć, wymieszać z cebulą, dodać sól, pieprz i szczyptę cukru do smaku. Sporządzić ciasto na naleśniki bez piany, usmażyć 15 grubszych naleśników. Naleśniki smarować nadzieniem, zawinąć 2 boki naleśnika ku środkowi, zwijać wałeczki równej długości. Wałeczki zanurzyć w jaju i bułce, smażyć rumieniąc ze wszystkich stron (lub smażyć bez panierowania). Podawać na gorąco z sosem grzybowym lub pomidorowym.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności