<- Omlet naturalnyLista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżOmlet z grzybami ->

PDF Drukuj

Omlet z bekonem

Dodano: 2010-01-01 17:19:50
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1057 razy.



20 dag bekonu
6 jajek, łyżka mąki
2 szczypty soli
pół szklanki mleka
2 łyżki drobno posiekanego szczypiorku

Bekon pokrajać na niezbyt cienkie plastry i przesmażyć na patelni. Jajka i mąkę ubić trzepaczką, dodać sól, mleko i jeszcze ubijać, po czym wymieszać z posiekanym szczypiorkiem. Gotową masę wylać na patelnię z przesmażonym boczkiem i smażyć na wolnym ogniu. Brzeg omletu podnosić drewnianą łopatką, aby masa jajeczna mogła spływać na dno. Przed końcem smażenia, przykryć na chwilę patelnię, aby ścięły się także jajka na wierzchu. Podawać z zieloną sałatą i ziemniakami.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności