<- Frankonskie kluski skrobane (spatzle)Lista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżGołąbki z ryżu i jaj ->

PDF Drukuj

Gęsta zupa z żytniej mąki

Dodano: 2010-01-01 17:19:50
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1071 razy.



1,5 szklanki grubo zmielonej żytniej mąki
2 łyżki masła
szczypta soli
szklanka bitej
słodkiej śmietanki
pół szklanki konfitur

Zagotować 3 I wody z dodatkiem masła i soli. Powoli, cienką strużką wsypać mąkę żytnią i - ciągle mieszając - gotować. Powinno się uzyskać konsystencję rzadkiego kisielu. Podawać na gorąco z bitą śmietaną i konfiturami.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności