<- Placuszki kukurydzianeLista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżPogacze z kasztanami ->

PDF Drukuj

Plince ziemniaczane

Dodano: 2010-01-01 17:19:50
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 724 razy.



25 kg ziemniaków
2 cebule
niepełna szklanka mleka
4 jajka
20 dag mąki
olej do smażenia
sól
śmietana
czosnek

Ziemniaki obrać umyć i utrzeć na drobnej tarce razem z cebulą; jeżeli jest bardzo dużo soku, trochę odlać. Zalać wrzącym mlekiem, wymieszać, dodać mąkę, jajka i osolić. Smażyć małe placuszki na rozgrzanym oleju. Podawać z kwaśną śmietaną, przyprawioną utartym z solą czosnkiem.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności