<- Ciasto na pizzę 6Lista potraw z grupy: ZapiekaneCykoria zapiekana z szynka ->

PDF Drukuj

Cukinia faszerowana 1

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 4534 razy.


4 małe cukinie,
20 dag mięsa mielonego,
pomidor,
ząbek czosnku,
mała cebula,
oregano,
sól,
pieprz.

Cukinię przekroić wzdłuż na pół, wydrążyć łyżeczką
miąższ. Miąższ, pomidor, cebulę i czosnek drobno
posiekać, wymieszać z mięsem, doprawić solą, pieprzem
i oregano. Napełnić farszem połówki cukini. Po rozgrzaniu
piekarnika do 200 st.C wstawić cukinię i piec 20 min.
Podawać na gorąco z sosem pomidorowym (keczupem),
przybrać marynowanym selerem (pociętym w "zapałki")
i posiekaną natką pietruszki.
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności