<- ŁAZANKI NALEŚNIKOWE Z JABŁKAMILista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżŁazanki z kapustą słodką lub kiszoną ->

PDF Drukuj

Łazanki po lewantyńsku

Dodano: 2010-01-01 17:19:50
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1023 razy.



Kuchnia włoska
CIASTO NA ŁAZANKI
300 g mąki pszennej 2 jajka
1/2 szklanki wody

DO PRZYPRAWIENIA
8 łyżek sosu genueńskiego pesto
sól

Na stolnicę wysypać mąkę, dodać roztrzepane widelcem jajka oraz sól i wlać pół szklanki wody. Ciasto wyrabiać tak długo, aż masa będzie jednolita. Z tak przygotowanej masy uformować placek i cienko go rozwałkować, a następnie pociąć na prostokąty długości 10 cm i szerokości 4 cm. Łazanki gotować w dużej ilości osolonej wody. Gotowe łazanki odcedzić i rozłożyć na podgrzanych płaskich talerzach, każdą porcję przyprawiając 2 lub 3 łyżkami sosu genueńskiego.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności