<- Kluseczki na sposób somogyjskiLista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżKluski - przecieraki ->

PDF Drukuj

Kluseczki z sosem pesto

Dodano: 2010-01-01 17:19:50
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1114 razy.



Kuchnia włoska
CIASTO
280 g mąki pszennej
2 łyżki mąki krupczatki
1/2 łyżki wazowej letniej wody
sól

DO PRZYPRAWIENIA
8 łyżek sosu genueńskiego pesto

Mąkę pszenną zmieszać z mąką krupczatką oraz szczyptą soli i dolać letniej wody. Ciasto wyrabiać tak długo, aż masa stanie się jednolita. Z ciasta odrywać kawałeczki wielkości orzeszka arachidowego. Uformować wałeczki i połączyć ich końce. Końce wałeczków powinny być cieńsze. Tak uformowane kluseczki odstawić do wysuszenia na 5 godzin. Gotować w dużej ilości osolonej wody. Gotowe kluseczki odcedzić, a następnie przyprawiać sosem genueńskim (pesto).


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności