<- KROKIETY Z MANNY FASZEROWANELista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżKulebiak ->

PDF Drukuj

Krokiety z serem

Dodano: 2010-01-01 17:19:51
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 651 razy.



Kuchnia węgierska
300 g białego sera
1/2 filiżanki mleka
4 łyżki kwaśnej śmietany
10 g drożdży
1 jajo
50 g rodzynek
otarta skórka z 1 /2 cytryny
tłuszcz
mąka
cukier

Przetarty przez sito ser wymieszać z kwaśną śmietaną, jajem, skórką cytrynową i taką ilością mąki, aby powstała gęsta masa. Dodać rodzynki i wyrośnięte w ciepłym mleku drożdże, formować małe wałeczki, układać je na desce do wyrośnięcia i krótko smażyć na gorącym tłuszczu. Podawać posypane cukrem.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności