<- Plince ziemniaczaneLista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżPolenta z dorszem ->

PDF Drukuj

Pogacze z kasztanami

Dodano: 2010-01-01 17:19:51
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1001 razy.



Kuchnia węgierska
1 kg maronów (kasztany jadalne)
1 jajo
1/2 I mleka
tarta bułka
4 żółtka
cukier
50 g masła
tłuszcz

Kasztany włożyć na kilka minut do wrzącej wody, następnie je obrać, ściągnąć wewnętrzną błonkę i ugotować w osłodzonej wodzie. Przetrzeć przez sito i odstawić w ciepłe miejsce, aby masa dobrze wyschła. Masę dokładnie wyrobić z żółtkami i masłem, formować z niej małe placuszki. Placuszki obtaczać w roztrzepanym jaju i tartej bułce i smażyć na gorącym tłuszczu.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności