<- ZAPIEKANKA ŁOWICKALista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżZAPIEKANKA Z KASZY JĘCZMIENNEJ Z OWOCAMI ->

PDF Drukuj

ZAPIEKANKA Z KASZY GRYCZANEJ I JAJ

Dodano: 2010-01-01 17:19:51
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1100 razy.



40 dag kaszy gryczanej,
5 jaj,
4 łyżki śmietany,
sól,
majeranek,
pieprz,
przyprawa do zup

Kaszę gryczaną ugotować no sypko i ostudzić. Jaja ugotować na twardo, posiekać. Drobna pokrajaną cebulę przesmażyć, dodać do kaszy, przyprawić i wyrobić. Jaja posolić, dodać pieprz i śmietanę. Naczynie wysmarować tłuszczem, położyć na dno warstwę kaszy, następnie - warstwę jaj, przykryć kaszą i zapiec w piekarniku. Podawać z sosem oraz z surówkami.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności