<- ZAPIEKANKA Z KASZY JĘCZMIENNEJ Z OWOCAMILista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżZAPIEKANKA Z KASZY KRAKOWSKIEJ I PORÓW ->

PDF Drukuj

ZAPIEKANKA Z KASZY KRAKOWSKIEJ I JARMUŹU

Dodano: 2010-01-01 17:19:51
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 612 razy.



30 dag kaszy krakowskiej,
2 szklanki mleka,
3 jaja,
1 kg jarmużu,
3 łyżki masła,
20 dag jabłek,
pół szklanki śmietany,
sól,
cukier,
gałka muszkatołowa

Kaszę krakowską przygotować jak w poprzednim przepisie. Oczyszczony i opłukany jarmuż ugotować w osolonej wodzie, a następnie drobno posiekać lub zemleć w maszynce. Dodać poszatkowane jabłka, cukier, śmietanę, gałkę muszkatołową oraz rozmieszane jaja. Przekładać warstwy kaszy warstwami jarmużu. Zapiec w piekarniku.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności