<- Risotto po wiejskuLista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżRISOTTO pomidorowe....expresowe !!! tani, prosty przepis ->

PDF Drukuj

Risotto po włosku 10 min

Dodano: 2010-01-01 17:19:51
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 681 razy.



Kuchnia z szybkowaru
1 szklanka ryżu
6 dag tłuszczu
2 szklanki wody
sól i pieprz do smaku

Ryż odsiać na sicie. Rozgrzać tłuszcz w szybkowarze, wsypać suchy ryż, smażyć, mieszając aż będzie lekko kremowy. Wlać wodę, posolić i popieprzyć. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 10 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Szybkowar otwierać ostrożnie, lecz bez schładzania.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności