<- RISOTTO pomidorowe....expresowe !!! tani, prosty przepisLista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżRisotto z kremem serowym ->

PDF Drukuj

Risotto z groszkiem 15 min

Dodano: 2010-01-01 17:19:51
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1126 razy.



Kuchnia z szybkowaru
1,5 szklanki ryżu
4 łyżki oleju
4 szklanki wody
1 kostka rosołowa
30 dag świeżego lub konserwowego groszku (2 szklanki)
1 cebula
1 ząbek czosnku
4 dag boczku
4 dag masła
1 łyżeczka posiekanych listków mięty
sól i pieprz do smaku

Rozgrzać w szybkowarze olej, zeszklić na nim odsiany na sicie ryż, zalać bulionem zrobionym z wody i kostki rosołowej. Oddzielnie na patelni przysmażyć boczek wraz z posiekaną cebulą, czosnkiem i miętą, wrzucić do ryżu. Dodać groszek i masło, posolić i popieprzyć. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 15 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Otwierać ostrożnie, lecz bez schładzania.



Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności