<- Ryz z solona rybaLista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżRYŹ A LA ZAMORA ->

PDF Drukuj

Ryż 10 min

Dodano: 2010-01-01 17:19:51
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1040 razy.



Kuchnia z szybkowaru
1 szklanka ryżu
2 szklanki wody lub mleka
1 łyżka tłuszczu (jeśli ryż na mleku
to masła)
sól do smaku

Ryż dobrze przepłukać na sicie zimną wodą, zalać w szybkowarze płynem, posolić. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 10 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Otwierać ostrożnie, lecz bez schładzania.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności