<- RYŹ A LA ZAMORALista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżRyż filipiński ->

PDF Drukuj

Ryż do ryb, szaszłyków, krabów, tłustej wieprzowiny 10 min

Dodano: 2010-01-01 17:19:51
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1081 razy.



Kuchnia z szybkowaru
1 szklanka ryżu
2 szklanki rosołu (może być tyleż wody z przyprawą "Jarzynka")
2 łyżki oleju
1 mała cebula
1 łyżeczka curry; sól do smaku

Cebule oczyścić, posiekać, usmażyć w szybkowarze na oleju na złoty kolor. Wsypać ryż i curry, chwilę podgrzewać, następnie zalać gorącym rosołem i posolić. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 10 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Otwierać ostrożnie, lecz bez schładzania.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności