<- RYŹ Z MLEKIEM I CYTRYNĄLista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżRyż z szafranem ->

PDF Drukuj

Ryż z parówkami i pieczarkami 10 min

Dodano: 2010-01-01 17:19:51
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 648 razy.



Kuchnia z szybkowaru
1,5 szklanki ryżu
3 szklanki wody
4 parówki
10 dag boczku lub podgardla
25 dag pieczarek
1-2 cebule
10 dag sera ementalskiego
4 łyżki dobrego oleju
np. sojowego
1 pęczek natki pietruszki
przyprawa ziołowa do mięs
np. węgierska
pieprz i sól do smaku

Na rozgrzanym w szybkowarze oleju przysmażyć pokrojone w plasterki parówki, pieczarki i boczek. Następnie włożyć oczyszczoną i posiekaną cebulę, zeszklić. Posolić i popieprzyć, dodać wypłukany ryż, starty ser, posiekaną natkę pietruszki i przyprawę do mięs. Wszystko razem wymieszać i zalać wodą. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 10 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Szybkowar otwierać ostrożnie, lecz bez schładzania.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności