<- Makaron po akademickuLista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżMakaron po nelsońsku ->

PDF Drukuj

Makaron po jawajsku

Dodano: 2010-01-01 17:19:51
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 641 razy.



Kuchnia indonezyjska
1/2 paczki makaronu
1 średnia cebula drobno posiekana
3 roztarte ząbki czosnku
1 łyżka oleju jadalnego
10 dag posiekanej wołowiny
2 łyżki sosu sojowego lub 1 łyżka przyprawy maggi z łyżką wody
1 szklanka cienko poszatkowanej białej kapusty
3 małe jaja
1/2 szklanki smażonych płatków cebulowych
Makaron ugotować, odcedzić, wypłukać, osączyć. Cebulę i czosnek smażyć na rozgrzanym oleju do zrumienienia, często mieszając. Doda wołowinę, sos sojowy, kapustę i dusić na małym ogniu przez 10 min. Dodać makaron, delikatnie zamieszać, dusić przez 5 min., trzymać w cieple. Roztrzepane jaja wlać na gorący olej, smażyć aż się zetną i powstanie omlet. Omlety (2-3) pokrajać na paski. Makaron podawać bardzo gorący, przybrany paskami omleta i posypany płatkami cebulowymi.
Proporcje dla 4 osób



Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności