<- Kura lub kurczęta w galarecieLista potraw z grupy: PrzekąskiLOSOS MARYNOWANY (FU-FU) ->

PDF Drukuj

Kurczę na dziko

Dodano: 2010-01-01 17:23:30
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 606 razy.



Kuchnia indonezyjska
1/2 kurczaka
1 łyżka oleju
3 ząbki czosnku
1 mała cebula pokrajana w plasterki
szklankę wody
1/2 szklanki octu (6 proc.)
1 łyżka cukru
1/2 łyżeczki imbiru (dowolnie)
szczypta cynamonu
listek laurowy
sól i pieprz do smaku

1. Kurczaka opłukać, osączyć, podzielić na porcje.
2. W rondlu z rozgrzanym olejem smażyć cebulę i czosnek przez minutę mieszając.
3. Wlać wodę i ocet, włożyć kawałki kurczaka i resztę składników, po zagotowaniu zmniejszyć płomień i gotować przez 30 min. do miękkości.
4. Podawać na gorąco lub na zimno z pikantnym ketchupem.
Proporcje dla 2-3 osób


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności