Ciasto zarobić na 12 godzin przed sporządzeniem potrawy, aby sfermentowało i mogło wyrosnąć. Mąkę posiekać z masłem, szybko zarobić ciasto z jajami i gęstą śmietan posolić. Gdy tylko składniki połączą się, nie wyrabiając dłużej ciasta ,włożyć do miseczki oprószonej mąką, przykryć i wynieść w chłodne miejsce na 12 godzin. Przyrządzić młode warzywa: kalafior ugotować, osączyć. Fasolkę ugotować, osączyć. Pomidor opłukać, pokrajać w krążki lub cząstki, użyć do przybrania. Dno tortownicy wylepić grubo ciastem tak, aby zachodziło na boki tortownicy (do 3 cm wysokości). Gdy wszystkie warzywa kończą się gotować, ciasto wstawić do silnie nagrzanego piekarnika i upiec na kolor złocisty. Na gorące ciasto, wprost z pieca włożyć warzywa gatunkami po promieniu kręgu z ciasta. Kalafior i fasolkę skropić masłem z bułeczką kalarepkę osypać koperkiem, potrawę przybrać pomidorem.
Podawać natychmiast, dopóki gorące.