<- Masło piklingoweLista potraw z grupy: PrzekąskiMedaliony z kiełbasy lub szynka w cieście ->

PDF Drukuj

Masło szczypiorkowe

Dodano: 2010-01-01 17:23:30
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 585 razy.



10 dkg masła deserowego
3 łyżki szczypiorku
sól

Szczypiorek opłukać, otrzepać z wody, posiekać drobno. Rozetrzeć masło w misce, dodawać po trochu szczypiorek, sól, rozetrzeć starannie. Masło zebrać z boków miseczki, wymieszać, włożyć na talerzyk, wyrównać, zamrozić. Specjalnym przyrządem kształtować krążki lub kulki masła. Podawać do mięs po angielsku, kładąc je w ostatniej chwili przed podaniem na każdej porcji lub użyć do kanapek.



Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności