<- Marynata z surowej rybyLista potraw z grupy: PrzekąskiMasa śledziowa ->

PDF Drukuj

Masa odżywcza z wątroby

Dodano: 2010-01-01 17:23:30
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1160 razy.



20 dkg wątroby cielęcej, wieprzowej, baraniej lub drobiu
(musztarda do smaku)
1 żółtko surowe
3 łyżki szczypiorku
sól
pieprz
1/2 śledzia

Wątrobę obrać z błon i żył, drobniutko posiekać nierdzewnym nożem, przetrzeć przez sito. Śledzia sprawić, posiekać. Szczypiorek lub cebulę drobno posiekać. Rozetrzeć wątrobę ze śledziem i cebulą, dodać żółtko, sól, pieprz do smaku. Kromki chleba posmarować masłem i nałożyć masą. Po wierzchu grubo posypać szczypiorkiem (dla zamaskowania zabarwienia).


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności