<- Pomidory nadziewane, pikantneLista potraw z grupy: PrzekąskiPrzekąska z kilek i ziemniaków ->

PDF Drukuj

Pomidory z sosem musztardowym i jajami

Dodano: 2010-01-01 17:23:30
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1038 razy.



1 kg twardych pomidorów
15 dkg gęstej śmietany
3 dkg musztardy
5 dkg cebuli lub 3 dkg szczypiorku
pieprz
sól
cukier
4 jaja

Pomidory opłukać, ostrym nożem pokrajać w dość Ś grube krążki, ułożyć rzędami na prostokątnym; szklanym półmisku, nie mieszając kolejności krążków, oprószyć solą. Sporządzić sos: do śmietany dodać musztardę, sól i cukier; cebulę drobno pokrajać. Pomidory polać sosem, posypać cebulą i pieprzem. Baki półmiska przybrać liśćmi sałaty przekrajanymi wzdłuż.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności