<- Pomidory z sosem musztardowym i jajamiLista potraw z grupy: PrzekąskiPrzygotowanie bułki pod kanapki jednoskładnikowe ->

PDF Drukuj

Przekąska z kilek i ziemniaków

Dodano: 2010-01-01 17:23:30
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1059 razy.



7 ziemniaków jednakowej wielkości
łyżeczka mielonego kminku
20 dag kilek
1 gotowana marchew
cebula
1 kwaszony ogórek
2 łyżeczki majonezu
łyżka dobrej kwaśnej śmietany
pół łyżeczki mielonej kolendry

Ziemniaki ugotować w łupinach, obrać i wybrać łyżeczką część miąższu, aby powstały wgłębienia. Kilki umyć, wyjąć wnętrzności i kręgosłupy, przepuścić przez maszynkę razem z miąższem ziemniaczanym, ugotowaną marchwią i cebulą. Masę wymieszać, dodając zmieloną kolendrę. Wydrążone ziemniaki wypełnić przygotowaną masą, ułożyć na półmisku, zalać majonezem wymieszanym ze śmietaną, oprószyć mielonym kminkiem.



Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności