<- Paszteciki z parówkamiLista potraw z grupy: PrzekąskiPaszteciki z parówkami ->

PDF Drukuj

Paszteciki z parówkami

Dodano: 2010-01-01 17:23:30
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1071 razy.



Ciasto drożdżowe:
25 dag mąki
2,5 dag drożdży
łyżeczka cukru
szklanka mleka
2 żółtka
4 łyżki mąki do podsypania
sól
50 dag smalcu (ceresu) do smażenia
Nadzienie:
10 parówek

Przygotować ciasto drożdżowe według przepisu Kapuśniaczki. Parówki opłukać, zdjąć osłonkę, podzielić w poprzek na pół. Z wyrośniętego ciasta wyrabiać podłużne paszteciki, kładąc do środka połówki parówek. Gdy wyrosną, smażyć na gorącym tłuszczu. Z porcji tej otrzymuje się ok. 20 pasztecików.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności