<- Grzanki z pomidorami i śledziemLista potraw z grupy: PrzekąskiGrzanki z serem szwajcarskim i polędwicą ->

PDF Drukuj

Grzanki z rybą

Dodano: 2010-01-01 17:23:30
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1265 razy.



12 kromek bułki (1/2 długiej bułki kanapkowej)
1,5 łyżki margaryny
25 dag szprotek (piklinga) lub 35 dag dorsza wędzonego
szklanka sosu pomidorowego (bez śmietany)

Przyrządzić grzanki według przepisu Grzanki z pieczarkami, obłożyć je obraną z ości i skóry rybą wędzoną podzieloną na kawałki. Z wierzchu polać gęstym sosem pomidorowym. Zapiec na blasze w gorącym piekarniku (kilka minut). Podawać ułożone na półmisku, przybrane zieleniną, jako przekąskę.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności