<- Przygotowanie bułki pod kanapki wieloskładnikoweLista potraw z grupy: PrzekąskiPrzygotowanie bułki pod kanapki zimowe ->

PDF Drukuj

Przygotowanie bułki pod kanapki wiosenne

Dodano: 2010-01-01 17:23:30
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 649 razy.



bułka paryska (40 dag)
7.5-10 dag masła
nać pietruszki (listki zielonej sałaty)

Skórkę z bułki otrzeć na tarce, nadając bułce kształt o przekroju owalnym (średnica 6-7 cm). Oba końce odciąć ostrym nożem, a część środkową długości 18-24 cm pokrajać w poprzek na 24 kromki jednakowej grubości i posmarować masłem. Każde 8 kromek, dobranych według wielkości (wykrajane ze środka bułki są zwykle nieco większe), obłożyć jedną z trzech podanych niżej odmian składników.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności