<- Przekąska z kilek i ziemniakówLista potraw z grupy: PrzekąskiPrzygotowanie bułki pod kanapki jesienne ->

PDF Drukuj

Przygotowanie bułki pod kanapki jednoskładnikowe

Dodano: 2010-01-01 17:23:30
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1080 razy.



Bułka paryska (40 dag)
5-7,5 dag masła
cytryna
kilka listków sałaty

Ostrym nożem obciąć obydwa końce bułki i tak grubo okrajać z niej skórkę, aby pozostał słupek długości ok. 18 cm, szerokości ok. 7 cm i wysokości ok. 4 cm. Wyrównany nożem słupek przeciąć pionowo wzdłuż przez środek szerokości, a każdą połówkę pokrajać na 20 prostokątnych kromek jednakowej grubości. Kromki posmarować masłem i każdą grupę liczącą 10 kromek obłożyć jedną z podanych niżej odmian składników.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności