<- Kanapki z rostbefem i chrzanemLista potraw z grupy: PrzekąskiKanapki z rzodkiewkami i śmietaną ->

PDF Drukuj

Kanapki z rybą wędzoną i pastą pomidorową

Dodano: 2010-01-01 17:23:30
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 615 razy.



20 dag sielawek (certy) wędzonych
3 łyżeczki pasty pomidorowej
łyżeczka musztardy
2 łyżeczki posiekanego koperku
sproszkowana papryka
sól

Z ryb zdjąć skórę, odfiletować je, obrać z ości i podzielić na cząstki. Pastę pomidorową rozetrzeć z musztardą i szczyptą papryki na jednolitą masę. Ułożyć warstwę ryby na całej powierzchni każdej kromki, docisnąć nożem, wyrównać, pokryć z wierzchu przygotowaną masą pomidorową. Jeżeli ryba jest mało słona, lekko posolić. Kanapki oprószyć koperkiem.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności