<- KanapkiLista potraw z grupy: PrzekąskiKanapki 2 ->

PDF Drukuj

Kanapki 1

Dodano: 2010-01-01 17:23:30
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1265 razy.



Świeża bułka (40 dag)
10 dag masła
10 dag kiełbasy (nie suchej)
10 dag kiszki pasztetowej
2-3 korniszony (ogórek kwaszony)
2 jaja
łyżka musztardy
sól
pieprz
kilka listków sałaty (naci pietruszki)

Skórkę z bułki otrzeć na tarce, oba końce bułki odciąć, a z pozostałej czźści środkowej, długości ok. 20 cm, usunąę miąższ wykrawając go nożem. Jaja ugotowane na twardo obraę, oddzielię żółtka od białek. Kiełbasź, korniszony lub obrany ze skórki ogórek, białka i 1/4 miąższu wybranego z bułki posiekaę. Masło utrzeę z musztardą, kiszką pasztetową, żółtkami i posiekanym miąższem bułki. Roztartą masę wymieszać z pozostałymi posiekanymi składnikami, dodać pieprz, posolić i nałożyć do wydrążonej bułki, dość silnie upychając, aby masa dokładnie wypełniła jej wnętrze. Zawinąć w pergamin lub serwetę i pozostawić w chłodzie do zastygnięcia. Przed podaniem pokrajać w poprzek na kanapki grubości ok. 0,5 cm. Podawać na oddzielnej tacy lub półmisku, przybrane listkami sałaty lub naci pietruszki.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności