<- OMLECIKI Z RYBĄLista potraw z grupy: PrzekąskiOmlet huzarski ->

PDF Drukuj

Omlet chłopski węgierski

Dodano: 2010-01-01 17:23:30
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1147 razy.



Kuchnia węgierska
500 g ziemniaków
sól
8 jaja
trochę majeranku
1 łyżka mąki
30 g tłuszczu

Ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie, odsączyć i przetrzeć przez sito. Wymieszać je dokładnie z żółtkami, mąką, solą i majerankiem, a na końcu z ubitą pianą z białek. Na patelni rozgrzać tłuszcz i usmażyć masę omletową z obu stron na złoty kolor. Uwaga przy odwracaniu - omlet łatwo się rozpada!


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności