<- Omlet huzarskiLista potraw z grupy: PrzekąskiOmlet z grzybami ->

PDF Drukuj

Omlet szegedyński

Dodano: 2010-01-01 17:23:30
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1039 razy.



Kuchnia węgierska
6 jaj
szczypta cukru
1/2 filiżanki śmietany
sól
60 g masła
pieprz
1 łyżka posiekanej cebuli
50 g pomidorów
1 łyżeczka drobno pokrojonej zielonej pietruszki

Pomidory obrać ze skórek, drobno pokroić, udusić razem z cebulą, zieloną pietruszką, cukrem, solą i pieprzem w 40 g masła. Jaja roztrzepać, posolić, dobrze wymieszać ze śmietaną i na reszcie masła usmażyć omlet. Omlet równomiernie obłożyć masą pomidorową i na gorąco podać na stół.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności