<- JAJA W "PIĘCIU PRZYPRAWACH"Lista potraw z grupy: PrzekąskiJaja w koszulkach ->

PDF Drukuj

JAJA W BRUNATNYM SOSIE

Dodano: 2010-01-01 17:23:30
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1168 razy.



Kuchnia chińska
12 jaj ugotowanych na twardo
4 szklanki brunatnego sosu

Jaja obrać ze skorupek. Sos zagotować, włożyć jaja, doprowadzić do wrzenia, przykryć, zestawić z ognia. Pozostawić w temperaturze pokojowej aż do całkowitego wystudzenia około 4 godz. Podawać na gorąco z sosem i ryżem jako danie główne lub na zimno w całości (bez sosu) jako potrawę piknikową.
Proporcje: dla 4-6 osób

Podawać na zimno pokrojone w ćwiartki (bez sosu) na przystawkę.
Proporcje: dla 12 osób

Uwaga ! Jeśli danie wcześniej wystudzone chcemy podać na gorąco, należy je zagotować na małym ogniu.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności