<- PASTA Z PAPRYKI Z CEBULĄLista potraw z grupy: PrzekąskiPASTA Z PAPRYKI Z SELEREM ->

PDF Drukuj

PASTA Z PAPRYKI Z POMIDORAMI

Dodano: 2010-01-01 17:23:30
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1093 razy.



20 dag strąków czerwonej papryki
5 dag koncentratu pomidorowego
1 łyżka
oleju sojowego lub słonecznikowego
sól

Paprykę umyć i skrajać szypułki. Każdy strąk przekrajać na pół, usunąć nasiona. Oczyszczone strąki włożyć do wrzącej wody i utrzymywać w stanie wrzenia przez ok. 10 min. Odcedzić. Gdy papryka przestygnie, zdjąć z niej skórkę. Oczyszczone strąki przetrzeć przez sito, wymieszać z koncentratem pomidorowym i olejem, przyprawić solą. Wykorzystywać bezpośrednio po przyrządzeniu.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności