<- PASTA Z PAPRYKI Z POMIDORAMILista potraw z grupy: PrzekąskiPasta z pasztetu rybnego ->

PDF Drukuj

PASTA Z PAPRYKI Z SELEREM

Dodano: 2010-01-01 17:23:30
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1061 razy.



15 dag strąków papryki
15 dag selera bulwiastego
5 dag cebuli
1 łyżka oleju sojowego lub słonecznikowego
sól

Paprykę i seler umyć. Seler obrać, opłukać, pokrajać, włożyć do wrzącej, lekko osolonej wody i gotować. Cebulę obrać, opłukać, dodać do gotującego się selera. Paprykę przekrajać na pół, oczyścić z nasion, odrzucić szypułkę wraz z nasadą. Oczyszczone strąki ugotować do miękkości razem z selerem i cebulą. Gdy warzywa są miękkie, odcedzić. Z papryki zdjąć skórkę. Ugotowane warzywa przetrzeć przez sito, wymieszać z olejem i lekko przyprawić solą.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności