<- Okonie smażone (patrz smażenie ryb)Lista potraw z grupy: Ryby+owoce morzaOkonie z jajami (patrz szczupak z jajem) ->

PDF Drukuj

Okonie w koprze

Dodano: 2010-01-01 17:27:46
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1061 razy.



2 duże okonie (po 35-40 dag)
2 garście kopru włoskiego
2-3 listki szałwii
kilka gałązek kopru
pieprz
sól
kilka łyżek oleju

Ryby oczyścić, usunąć wnętrzności, opłukać, natrzeć zewnątrz i wewnątrz solą z dodatkiem mielonego pieprzu. Koper włoski i szałwię drobno posiekać i napełnić wnętrze okoni. Posmarować obficie olejem, ułożyć na blasze i wstawić do piekarnika. Piec ok. 30 min, kilka razy smarując olejem. Upieczone ryby wyłożyć na półmisek, przybrać gałązkami kopru i ćwiartkami pomidorów. Jako dodatek - ziemniaki z wody.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności