<- Kurczak po polskuLista potraw z grupy: Mięso: DróbKurczak po rzymsku ->

PDF Drukuj

Kurczak po pseudochińsku

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2288 razy.


Pokrajaną w kostkę pierś smażymy w woku (taka chińska patelnia) Usmażone mięso odkładamy na bok i na tym samym tłuszczu smażymy cebulę pokrajaną w piórka, pieczarki i pokrojoną w paski paprykę (najlepiej we wszystkich trzech kolorach). Gdy wszystko jest już usmażone zalewamy to (razem z mięsem) na patelni sosem przygotowanym z następujących składników zmieszanych ze sobą: szklanka rosołu, dwie łyżki sosu sojowego, łyżka octu winnego, dwie łyżki cukru, łyżeczka mąki ziemniaczaniej i trochę ostrej paryki. Kiedy sos zrobi się na patelni lekko galaretowaty zdejmuemy patelnię z ognia i tak przytowaną potrawę wykładamy na ugotowany ryż.
smacznego
From: Cezary Gmyz <gmyzio@friko.onet.pl>

Pychotka. Robię już któryś raz :) Polecam :)
Nadesłał(a): wisienka <rubbish@aol.pl> 2010-03-29 14:03:47


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności