<- RyżLista potraw z grupy: Info - o ....Sangria ->

PDF Drukuj

Rzeżucha

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2313 razy.


Typową rośliną Wielkanocną jest r z e ż u c h a.
Zawiera ona mnóstwo witamin i mikroelementów. Doskonale nadaje się do zdobienia stołu i Wielkanocnej święconki. Nasiona rzeżuchy zalewamy wodą na spodeczku. Gdy woda jest kleista rozsmarowujemy ją wraz z nasionami na wacie lub ligninie. Pamiętajmy, że podłoże musi cały czas być wilgotne. Przez pierwsze 3 dni rzeżuchę trzymamy w ciepłym miejscu. Następnie przenosimy ją na parapet. Po tygodniu można ją zrywać i jeść. Doskonale nadaję do kanapek. Możemy dodawać także ją do masła, serów i past twarogowych.
P.S.
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności