Kuchnia karaibska
3 ugotowane marchewki pokrajane w krążki
1/2 małej ugotowanej brukwi pokrajanej w kostkę
3 ugotowane ziemniaki pokrajane w kostkę
2 ugotowane buraki pokrajane w kostkę
2 pomidory pokrajane w ósemki
1/2 pźczka zielonej pietruszki
1 główka sałaty
1/2 szklanki oliwy lub oleju jadalnego
6 łyżek octu (6 proc.)
1 łyżeczka soli
1/2łyżeczka pieprzu
2 jaja na twardo (dowolnie)
1 pęczek rzodkiewek (dowolnie)
1 Na okrągłym półmisku ułożyć opłukane liście sałaty i zielonej pietruszki. Układać w kręgi marchewkę, brukiew, ziemniaki, buraczki, pomidory.
2. Przybrać jajami i rzodkiewkami.
3. Do małego słoika (twist) wlać oliwę, ocet. doprawić solą i pieprzem. mocno wstrząsać. Sosem tym polać sałatkę.
Proporcje dla 4-5 osób