<- Sałatka ze śliwkami marynowanymiLista potraw z grupy: Sałatki i surówkiSałatka ziemniaczana ->

PDF Drukuj

Sałatka ze świeżych grzybów

Dodano: 2010-01-01 17:31:10
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 763 razy.



ok.1 kg świeżych grzybów
szklanka śmietany
1 cebula
sól
pieprz
cukier
sok cytrynowy lub ocet winny
liście zielonej sałaty

Grzyby oczyścić, pokrajać i gotować przez 2-3 min w zakwaszonej wodzie. Przełożyć je na sito, później osuszyć ściereczką. Cebulę posiekać jak najdrobniej, wymieszać ze śmietaną, przyprawić cukrem, solą i pieprzem. Tak przyrządzonym sosem polać grzyby ułożone na liściach sałaty.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności