<- Sałatka z pstrągiemLista potraw z grupy: Sałatki i surówkiSałatka z resztek indyka ->

PDF Drukuj

Sałatka z pstrągów i szparagów

Dodano: 2010-01-01 17:31:10
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1147 razy.



50 dag sprawionych pstrągów
30 dag (pęczek) szparagów
pół szklanki majonezu
2 łyżki koniaku
1 cebula
2-3 łyżki groszku konserwowego
łyżeczka octu (10%)
sól
pieprz

Pstrągi ugotować w lekko osolonej wodzie, odsączyć, pokrajać na drobne kwadraciki, skropić koniakiem. Majonez przyprawić octem, pieprzem i solą. Ugotowane szparagi pokrajać na kawałki o grubości 2-3 cm, cebulę drobno posiekać. Wszystkie składniki wymieszać, dodać konserwowy groszek i polać majonezem.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności