<- Sałatka z brzoskwiniLista potraw z grupy: Sałatki i surówkiSałatka z buraków 1 ->

PDF Drukuj

SAŁATKA Z BURACZKÓW

Dodano: 2010-01-01 17:31:11
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1230 razy.



Pęczek młodych buraczków,
oliwa,
cytryna,
sól

Zagotować wodę, wrzucić buraki w łupinach i gotować 5 min., po czym wyjąć z wrzątku, zalać zimną wodą, włożyć po raz drugi do wrzątku i gotować do 40 min. Posolić, odlać, ostudzić i obrać. Krajać na plasterki, ułożyć w salaterce, polać oliwą i skropić sokiem z cytryny.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności