<- Sałatka z ogórkówLista potraw z grupy: Sałatki i surówkiSałatka z ogórków i ziemniaków ->

PDF Drukuj

Sałatka z ogórków

Dodano: 2010-01-01 17:31:11
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1100 razy.



Kuchnia turecka
2 obrane świeże ogórki
1/2 łyżeczki soli
1 i 1/2 łyżeczki octu (6 proc./
1 ząbek czosnku pokrajany w paski
1 łyżka posiekanego koperku
1 szklanka jogurtu lub śmietany
i1/2 łyżki oliwy (dowolnie)
1/2 łyżki posiekanej mięty lub zielonej pietruszki
Ogórki przeciąć wzdłuż na ćwiartki, pokrajać w cienkie plasterki, posolić, włożyć do miski. Czosnek włożyć do octu, odstawić na 10 min. Jogurt wlać do miseczki, dodać koperek, przecedzony ocet, zamieszać, polać ogórki, skropić oliwą, posypać miętą lub zieloną pietruszką. Ochłodzoną sałatkę podawać do zimnych mięs.
Proporcje dla 2-3 osób


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności