<- Sałatka amerykańskaLista potraw z grupy: Sałatki i surówkiSałatka ananasowo-selerowa ->

PDF Drukuj

Sałatka ananasowa ostro-słodka

Dodano: 2010-01-01 17:31:11
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 709 razy.



Kuchnia indonezyjska
1 mała puszka ananasa w kostkach lub 1/4 kg obranych jabłek ewentualnie dyni pokrajanej w grubą kostkę
1 łyżka oleju jadalnego
1/2 małej cebuli pokrajanej w cienkie talarki
1 strąk świeżego pieprzu tureckiego pokrajany w skośne paski lub1/4 łyżeczki ostrej papryki ewentualnie chilli
1/2 łyżeczki cynamonu
1/4 szklanki soku ananasowego lub 3 łyżki cukru z 1/4 szklanki wody i 1 łyżeczka octu
Cebulę i pieprz turecki smażyć na rozgrzanym oleju przez 2 min. (chili lub paprykę dodać na 15 sek. przed zakończeniem smażenia). Dodać pozostałe składniki, dusić przez 10 min., (jabłka lub dynię dusić przez 5 min.).
Proporcje dla 3 osób


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności