<- SOS CHRZANOWY NA JOGURCIE
Lista potraw z grupy:
Sosy
SOS CHRZANOWY NA RÓŹOWO ->
PDF
Drukuj
Sos chrzanowy na rosole
Dodano: 2010-01-01 17:34:06
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1163 razy.
6 dkg chrzanu cukrowego
kwasek cytrynowy
1 szklanka mocnego rosołu
2 dkg masła
Podprawa:
25 dkg śmietany
2 dkg mąki
kwasek cytrynowy
cukier
sól
Chrzan opłukać, obrać, zetrzeć, skropić lekko roztworem kwasku cytrynowego.
Zagotować rosół z mięsa wołowego. Mąkę rozmieszać w śmietanie, wlać do wrzącego rosołu mieszając zagotować. Dodać surowe, świeże masło, chrzan, sól i cukier do smaku, rozrzedzić, zagotować, wlać do sosjerki.
Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach
MM
Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności