<- Sos pomidorowy z imbiremLista potraw z grupy: SosySos pomidorowy zasmażany ->

PDF Drukuj

Sos pomidorowy z kiełbasą

Dodano: 2010-01-01 17:34:06
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1663 razy.



5 dkg tłuszczu
20 dkg kiełbasy
3 dkg cebuli
sól
5 dkg mąki
cukier
4 dkg, powideł pomidorowych
pieprz

Tłuszcz stopić, lekko zrumienić z drobno pokrajaną cebulą. Do tłuszczu dodać zrumienioną mąkę, wymieszać, ogrzać, sos rozprowadzić rosołem (lub wodą), mieszając zagotować. Do sosu dodać powidła, rozmieszać, dodać sól, cukier, pieprz do smaku. Kiełbasę obrać ze skórki, pokrajać na grubą kostkę, włożyć do wykończonego sosu, chwilę podgotować, aby sos przeszedł zapachem kiełbasy. Podawać do klusek ziemniaczanych, ziemniaków, kaszy, makaronu.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności