<- Sos pomidorowy zasmażanyLista potraw z grupy: Sosysos POTRAWKOWY ( rosołowy ) do RYŹU !! błyskawiczny ->

PDF Drukuj

Sos pomidorowy ze śmietaną

Dodano: 2010-01-01 17:34:06
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1724 razy.



50 dkg pomidorów
2 dbog cebuli
1 1/2 szklanki wody

Podprawa:
sól
cukier
1 szklanka śmietany
2 dkg masła deserowego
2 dkg mąki

Pomidory opłukać, podzielić na części, dodać trochę wady, część masła i cebulę; ugotować i przetrzeć. Mąkę rozmieszać w śmietanie, wlać do wrzącego wywaru, mieszając zagotować, dodać sól i cukier do smaku. Przed wydaniem sos wymieszać z surowym masłem, a gdy masło się stopi, rozmieszać i wydać.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności